Selamat Datang Ke Pusat Data Rasmi Politeknik Merlimau Melaka

Font Size

SCREEN

Profile

Tetapan
 
 
 
 

Selamat Datang Ke Pusat Data Rasmi Politeknik Merlimau Melaka :: File Repository

Containers Folders/Files
(4/66)

Politeknik Merlimau melalui Unit Penyelidikan, Inovasi dan Komersil membantu pensyarah PMM menerbitkan penulisan mereka dalam pelbagai bidang.Data yang terkandung di sini merupakan bahan ilmiah yang dihasilkan oleh pensyarah seperti prosiding, tesis, disertasi dan sebagainya. Sistem repositori ini mempamerkan koleksi digital yang dipelihara dan memberikan peluang akses kepada hasil intelektual Politeknik Merlimau.

(6/562)

Sistem Repositori PMM merupakan arkib dalam talian berperanan untuk mengumpul, memelihara, dan menyebarkan salinan digital output intelektual institusi, terutamanya penyelidikan yang melibatkan projek-projek pelajar untuk setiap jabatan. Sehubungan dengan itu, Unit Penyelidikan, Inovasi dan Komersil mengambil inisiatif untuk mengurus pembangunan repositori institusi untuk projek pelajar. Ia juga merupakan platform memperkenalkan projek-projek pelajar kepada semua ahli akademik sama ada di dalam kampus atau merentas kampus Disamping boleh melaksanakan fungsi pengurusan pengetahuan, penilaian penyelidikan dan mempamerkan hasil penyelidikan sesebuah institusi.

(8/100)

Buku elektronik atau e-book adalah revolusi teknologi terkini yang mempunyai impak atau kesan terhadap penulis, penerbit dan pembaca. Malah, ianya menjadi satu cabaran kepada penerbit untuk melabur dengan bijak dalam teknologi digital ini dan menjadi lebih agresif dalam mempelajari lebih lanjut tentang teknologi penerbitan terkini ini. Selain itu, adalah penting untuk melihat lebih lanjut dan meneliti fasa peralihan daripada penerbitan tradisional kepada penerbitan digital.